ChaniaУникални хора - Един различен поглед към аутизма
Уникални хора - Един различен поглед към аутизма
Автор: Д-р Бари М. Призант, Том Фийлдс-Майър
Издателство: Изток - Запад
Каталожен №: 11535_IZZA_813
ISBN: 9786190111535
Категория: Популярна психология, Детска психология, Аутизъм, Педагогика
Година: 2023
Размер: 14 х 21 см
Корица: Мека
Страници: 368

Цена: 23,00 лв.
ОПИСАНИЕ

Аутизмът не е болест, а различен начин на изява на уникалната ни човешка същност, смята д-р Бари Призант, който вече 50 години работи с хора от аутистичния спектър и техните близки.

Терапиите при аутизма обикновено се фокусират върху това да се елиминират определени симптоми като: трудности в социалното общуване, проблеми в комуникацията, сензорни затруднения и натрапчиво поведение.

Вместо да контролираме и ограничаваме това поведение обаче, д-р Призант съветва да се фокусираме върху развиването на способностите и уменията на хората от аутистичния спектър. Според него поведението им не е признак за патология, а стратегия, която те използват, за да се справят в този свят, който за тях е хаотичен и объркващ.

Децата с аутизъм или други неврологични увреждания не са дефектни, те всъщност са специални. Широк кръг знаменитости - от екоактивистката Грета Тунберг до актьора Антъни Хопкинс и изпълнителния директор на Тесла Илън Мъск - не само признават, че са в спектъра на аутизма, но и твърдят, че успехът им се дължи именно на уникалния им начин на мислене.

Най-добрата подкрепа, която ние, неаутистите, и обществото като цяло можем да им предложим, е да ги изслушваме, да се опитваме да разберем какво преживяват и да им помогнем да подобрят качеството си на живот.

Уникални хора е невероятно практична и мъдра книга, променила живота на хиляди хора, давайки им ново разбиране за техните деца и нова надежда за бъдещето.

"Революционна книга от един от водещите световни експерти, който представя аутизма като състояние на уникална различност - препоръчително четиво... изумяващо със своята простота и пропито с позитивизъм."
Чикаго Трибюн

 

---

 

 

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки

Декларация за поверителност