ChaniaЛечение на депресията без медикаменти
Лечение на депресията без медикаменти
Автор: Д-р Джоуди Скиликорн
Издателство: Кибеа
Каталожен №: 49231_KIB_716
ISBN: 9789544749231
Категория: Популярна психология
Година: 2021
Размер: 14 х 21 см.
Корица: Мека
Страници: 360

Цена: 25.00 лв.
ОПИСАНИЕ

Препоръките на един психиатър за балансиране на ума, тялото и душата.

В книгата си "Лечение на депресията без медикаменти" дипломираният психиатър д-р Джоуди Скиликорн защитава пространно и аргументирано схващането, че подобно на температурата, депресията е симптом, провокиран от различни източници - предимно стрес и възпаление, сигнализиращ за множество физиологични проблеми, които не са свързани с дейността на мозъка.

Запознава ни с редица научни изследвания, които потвърждават, че порочният модел за стандартно лечение с антидепресанти води до потенциални рискове за здравето и въпреки това 1 от всеки 6 американци приема медикаменти с надежда за облекчение на тъгата, тревожността, безсилието, липсата на концентрация или безсънието, които измъчват много от нас.

Конвенционалната медицина все по-често класифицира като патология обичайните реакции към житейските предизвикателства - чувството за безизходица и липсата на удовлетворение на работното място, скръбта по загубата на близък човек, тревогата за зле вървяща връзка - и ни убеждава, че чувствата ни са симптом на заболяване.

Предложените от д-р Скиликорн холистични методи и практики: начин на хранене, осъзнатост, укрепване на мисловните връзки, движение, сън, общуване с природата и дихателни техники, черпят от хилядолетната мъдрост на предците ни и получават авторитетното потвърждение за ефективността си от съвременната наука. С тяхна помощ читателят ще добие повече увереност да седне зад волана на собствения си живот и изцеление.

Д-р Джоуди Скиликорн е лекар остеопат, сертифициран психиатър и дипломиран член на Американския борд за интегративна холистична медицина.

В практиката си тя съчетава конвенционалното си медицинско образование с доказани холистични методи, сред които дихателни техники, медитация, йога, когнтивна терапия, базирана на осъзнатост, десенситизация и преработка посредством очни движения (EMDR), медицина на единството ум-тяло, енергийна медицина, хранене, физическа активност и аурикулотерапия (акупунктура на ушната мида). Живее в Хъдсън, Охайо, със съпруга си, двете си деца, две котки и куче.

 

--

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки

Декларация за поверителност