ChaniaMindset. Нагласата на ума и новата психология на успеха при възрастни и деца
Mindset. Нагласата на ума и новата психология на успеха при възрастни и деца
Автор: Д-р Карол Дуек
Издателство: Кибеа
Каталожен №: 49323_KIB_725
ISBN: 9789544749323
Категория: Популярна психология - Детска психология
Година: 2022
Размер: 14 х 21 см.
Корица: Мека
Страници: 392

Цена: 30,00 лв.
ОПИСАНИЕ

Убежденията - спирачка или двигател за развитие.

Две са основните нагласи на човешкия ум (майндсет): фиксирана и за растеж. Те определят начина, по който гледаме на живота си, а в крайна сметка и неговото качество, твърди д-р Карол Дуек, световноизвестен учен - психолог със солиден преподавателски стаж в Колумбийския университет, Харвард и Станфорд. Тя изучава десетилетия наред връзката убеждения - постижения при деца и възрастни, открива и научно доказва влиянието, което нагласата на ума оказва върху човека и разгръщането - или съсипването - на потенциала му.

Според резултатите от нейните изследвания качеството на живота зависи много повече от отношението към проблемите, отколкото от природния талант или ум. Друг важен извод е, че промяната дори на най-простите убеждения може да трансформира значително всеки аспект от живота.

Цитираните многобройни научни изследвания и житейски примери показват как фиксираната нагласа на ума ни кара да саботираме себе си, обричайки ни да тъпчем на едно място или да се провалим, дори да се разболеем. Нагласата за растеж, обратно, открива пътя към разкриването на потенциал, за чиито мащаби даже не подозираме.

Добрата новина: нагласата за растеж и свързаната с нея благотворна трансформация не зависят от природните заложби и можем да преформатираме нагласата на ума - у себе си и у другите независимо от възрастта. Възприемането на нагласата за растеж променя из основи отношението към себе си и към другите, отглеждането на децата и интереса им към ученето, семейството и кариерата, бизнеса, мениджмънта, лидерството и спорта.

Задължително четиво за хората с желание и потребност от личностно израстване; за родители и учители; треньори и партньори; мениджъри и лидери, ангажирани с управлението на хора. "Майндсет: Нагласата на ума и новата психология на успеха при деца и възрастни" отменя диктатурата на стереотипа, според който талантът е всичко, а усилията, опитът и ученето - обречен опит за компенсиране на липсата му.

Хвалите ли често детето си и за какво? Внимавайте: вместо да насърчите, може да навредите.

Смятате ли, че учениците, спортистите и служителите ви са по природа талантливи или некадърници? Вините ли ги, че не правят каквото и както трябва? Внимавайте: причината може да е в начина ви на мислене.

Каква е самооценката ви и за чия сметка я подхранвате? Мислите ли, че природата ви е ощетила откъм талант за сметка на приятелите, колегите, звездите на сцената и в спорта? Че гените ви са присъда? Внимавайте: 100% можете повече, но с подобно мислене няма и да го разберете.

 

--

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки